Werk/studie

Een jaar zonder werken

Na bijna 2 jaar ben ik hier weer terug. Inmiddels is ons vierde meisje Elin geboren (nu 5 weken) en ben ik nog met bevallingsverlof. Bevallingsverlof wat overgaat in een schooljaar lang met ouderschapsverlof! Ik hoef dus niet te werken tot na de zomervakantie van 2022.

Na een zwaar schooljaar, iets met C en een zwangerschap, besloot ik na de kerstvakantie om al mijn betaalde ouderschapsverlof en spaaruren op te nemen om er zo voor te zorgen dat ik na mijn zwangerschapsverlof tot zomer 2022 vrij kon nemen. Het was een lastige keuze, want ik wist niet of ik het wel fijn zou vinden. Ik vroeg me af of ik mijn werk niet zou gaan missen en of ik de kinderen na verloop van tijd niet enorm zat zou worden. Allemaal vragen waar ik het antwoord niet kon invullen, dus ik kon maar één ding doen. Het uitproberen. De gedachte dat ik enorm veel tijd heb voor mijn gezin was de reden voor deze keuze. Na drie roerige jaren vond ik het tijd voor rust in de tent.

Rust in de tent betekent dus een jaar thuismoeder. Voor de kinderen, huishouden en eten zorgen is deze tijd ‘alleen’ mijn baan. Alleen tussen haakjes, omdat ik denk dat dat al een dagtaak op zich is. Het gaat me benieuwen hoe ik dat ga vinden en daarom deze blog. Ik zal het komende jaar gaan schrijven hoe ik het leven als thuismoeder ervaar en ik ben benieuwd hoe ik volgend jaar rond deze tijd denk over het jaar wat is geweest. En… hoe ik denk over het weer aan het werk gaan na de zomer, want dat gaat sowieso gebeuren…

Geef een reactie