Stil geboren

3 maanden

3 maanden geleden alweer dat je werd geboren. Of is het eigenlijk drie maanden pas. Het voelt als eeuwen geleden, maar toch nog zo kort geleden. Een tijd waarin we veel aan je gedacht hebben, maar ook veel hebben gedacht aan onze toekomst. Vooruit kijken is ons motto. Dat je zo vroeg overleden bent, moeten we helaas vrede mee hebben. Dat hebben we nu, maar dat hadden we al vrij snel na je geboorte. Jij bent zoals je bent en dat zal nooit veranderen. Een klein meisje dat geboren is met 20 weken zwangerschap. Wij zullen je herinneren zoals je op de foto’s te zien bent. En wij zullen ons altijd blijven herinneren hoe we afscheid van je hebben genomen. Nooit zal jij meer veranderen, terwijl wij dat wel doen. Alleen de gedachte aan jou zal precies hetzelfde zijn.

Jij hebt ons ontzettend veel kracht gegeven en we kunnen met een gerust hart stellen dat we dit kunnen dragen. Wij kunnen onze pijn en verdriet om jou omzetten in geluk. Gelukkig geprezen dat we jou hebben mogen krijgen. Uiteraard blijft het verdrietig dat jij nu niet in die mooie dikke buik van mama had gezeten. Ik had dat zo fijn gevonden. Je zou nu 34 weken geweest zijn en mama had nu ‘lekker’ bank kunnen hangen.

Samen met je zus houden wij zielsveel van jou. Je zult hier niet rondwandelen, maar je bent altijd aanwezig. We zullen over je blijven vertellen, maar weet ook dat als we dat niet doen je nog steeds in onze gedachten bij ons bent.

Geef een reactie