Stil geboren

Bevestiging

Ik heb er altijd een hekel aan gehad als mensen beweren mij en mijn lichaam beter te kennen dan ikzelf. Ongevraagde adviezen en verhalen over wat er nog komen gaat leg ik dus vaak naast me neer. Hoe lief ze ook bedoeld zijn. Iedereen zal hier anders mee omgaan en ook ik doe wat ik denk dat goed is. Ik voel me elke dag anders en dus verandert de toekomst ook met de dag. Waar ik de ene dag denk ik ga weer werken, denk ik de andere dag dat het verstandig is om voorlopig nog even rust te houden.

Toch heb ik af en toe bevestiging nodig. Doe ik het wel goed. Is het wel zo’n verstandige keuze. Ik twijfel op het moment over alles. Maar wat wil ik nu eigenlijk horen van anderen? Want als je me een beetje kent, zit ik niet te wachten op commentaar op mijn keuzes. Ik bepaal uiteraard gewoon zelf wat ik wil doen en wat niet. Maar dan is het af en toe fijn als er iemand zegt dat ik het goed doe. En gelukkig zijn er genoeg mensen die zeggen dat ik het goed doe en soms toch ook (voorzichtig) tegen me zeggen dat iets misschien niet zo verstandig is. Wel onderbouwd, want anders neem ik het niet aan ;-).

Maar wat doe ik nu. Het gaat nog steeds (of eigenlijk alweer) niet goed. Ik heb huilbuien waarvan ik op dat moment de aanleiding niet van weet. Ze komen opeens en ik voel me dan mega verdrietig. Zodra ik te veel dingen doen die te lang duren, word ik onrustig en gestrest. Dit wil ik niet, dus ik heb besloten om aankomende maandag een verwijzing te vragen voor een psycholoog. Lijkt me geen slecht plan.

7 gedachten over “Bevestiging”

  1. Lieverd, ga je gevoel achterna. Ups en downs zullen er de komende tijd blijven en dat is Heel Normaal ! Neem er de tijd voor, samen en ook apart van elkaar. 1 stap vooruit en soms weer 2 of 3 achteruit en alles gaat gelijk op.. Met iemand praten is alleen maar goed, als je dat zo voelt!!

  2. Het is vrij normaal dat je van die buien hebt.het is ook niet niks wat jullie hebben meegemaakt.heel veel sterkte .en je hebt een goede keus gemaakt

  3. Lieve Manon,
    Ik vind je echt bewonderenswaardig ! Alleen jij weet wat het beste voor je is. En soms is het een kwestie van proberen en je lijf reageert direct als je gemaakte keuze toch niet okee voelt.

Geef een reactie